BAC(Romania)=MIT(USA)???

Dragi “consateni” ai acestei superbe tari, in ultimele zile toata presa din Romania vuieste despre dezastrul antologic, chiar biblic as putea spune petrecut la “examenul de maturitate” sustinut de eminentii liceeni; nimic rau pana aici, insa in momentul afisarii rezultatelor parca a picat cerul pe noi de tristete si de bucurie in acelasi timp. De ce? E foarte simplu: promotiile actuale sunt excesiv de proaste! Cum mai putin din cei care s-au prezentat sa treaca si nu cu note frumoase, ci cu 6,7? Cum sa existe mai putin de o suta note de zece in toata tara? BAC-ul de anul trecut a fost dezastros, insa vad ca cel de anul acesta este de un penibil rar intalnit! Cum sa iei trei si ceva, iar apoi sa fii suparat/a ca tu iti facusesi planuri de minim patru? No comment!

Trecand de la o idee la alta, la noi in tara vad ca se instaureaza un nou trend: acela de penibilitate, cretinitate si prostie excesiva “adulmecand” pe zi si an ce trece cat mai multi adepti. Noi in loc sa progresam, sa crestem in valori, ne multumim cu aceasta mediocritate persistenta de ani buni. Mi-am pus si eu urmatoarea intrebare: chiar atat de grele au fost subiectele sau atat de prosti sunt cei care sustin examenul? Ca urmare, pentru a ma convinge cat de cat, am intrat pe minunatul site al ministerului si am incercat sa deslusesc misterele Egiptului Antic; ce sa vezi ca pentru mine, un tanar care a trecut prin aceasta formalitate, am ajuns la urmatoarea concluzie: daca m-as fi chinuit nitel, cred ca as fi luat un sase la unele dintre  obiecte. Insa nu poti face lucrul asta, nu te poti concetra sa fii si tu cat de cat “trup si suflet” pentru BAC  daca tot ce ai in cap sunt manele, plimbari pe Riviera franceza cu banii parintilor, cat mai multe pitipoance de doi lei s.a.m.d. Cu o asemenea atitudine in viata vecilor Amin nu vom reusi in viata, oricat de mult am incerca sau ar incerca cei in cauza sa se convinga!

In concluzie, dupa asidue cercetari, BAC-ul nu este nici pe departe la fel de greu ca MIT (Massachusetts Institute of Technology pentru manelisti si printese). Stiti care e diferenta? Nu dificultatea subiectelor asa cum i-am auzit pe unii “analisti” platiti din bani publici debitand, ci tocmai, cultura si influentele la care suntem supusi zilnic. Nu se poate sa avem rezultate daca modelele noastre in viata sunt Nicolae Guta, Ion Cristoiu sau mai stiu eu ce lichele cu IQ-ul unei vrabii.

P.S. Articol copiat si plagiat fara acordul B1TV, site-ul HotNews, ziarului Romania Libera, Evenimentul si alte “institutii basiste”!

One thought on “BAC(Romania)=MIT(USA)???

 1. Fiul lui Guță s-a decis să citească, așa că intră în prima librărie, analizează cu atenție fiecare carte de pe raft. După două ore, librarul se gîndește că poate tînărul caută o carte și nu o găsește:
  – Vă pot ajuta cu ceva?
  -Da, aș vrea să cumpăr niște cărți.
  – Și căutați ceva anume? Vreți să cumpărați una, mai multe?
  – Mai multe.
  – Cîte?
  – 3 kilograme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s